Hubungan Paparan Literasi Digital Kesehatan terhadap Pengetahuan, Sikap, dan Praktik Pemenuhan Gizi Seimbang dalam Menu Harian (Studi pada Pegawai Kantor Poltekkes Kemenkes Yogyakarta)
Relationship of Digital Health Literacy Exposure to Knowledge, Attitudes, and Practices of Fulfilling Balanced Nutrition in Daily Menus (Study on Employees of the Yogyakarta Ministry of Health Polytechnic Office)
DOI:
https://doi.org/10.35473/jgk.v17i1.587Keywords:
PTM, Literasi Digital, PSP, Gizi SeimbangAbstract
Non-communicable diseases (NCDs) are the main cause of disease burden. The increase in the prevalence of non-communicable diseases in Indonesia, especially catastrophic ones, has resulted in the Special Region of Yogyakarta being among the top 10 provinces with the most NCDs in Indonesia. Sleman is one of the regions in Yogyakarta that has a high prevalence. One of the efforts to reduce the prevalence of NCDs is community literacy towards health. The purpose of this study was to determine the relationship between the level of digital literacy of the fulfillment of balanced nutrition with the level of knowledge, attitudes, and practices (PSP) of fulfilling balanced nutrition. Methods: descriptive crosssectional with survey instruments using gform questionnaires sent to respondents. The sampling technique was not randomized quota sampling based on the order of the name of the telephone number of the Yogyakarta Poltekkes Kemenkes employees and took a minimum sample size of 30 respondents. The results showed that the level of health digital literacy regarding the fulfillment of balanced nutrition of most respondents was good (83.3%), for the level of knowledge most were in the moderate category by 86.7%, while for the level of attitude most were in the supportive category by 53.3%, and for the level of practice most were in the good category by 90%. The results of the correlation test between the level of health digital literacy about fulfilling balanced nutrition with the level of knowledge, attitudes, and behavior showed no relationship because p> 0.05. This shows that
ABSTRAK
Penyakit Tidak Menular (PTM) menjadi penyebab utama dari beban penyakit. Peningkatan prevalensi penyakit tidak menular di Indonesia khususnya katastropik di Daerah Istimewa Yogyakarta masuk dalam 10 provinsi dengan PTM terbanyak di Indonesia. Sleman merupakan salah satu wilayah DIY yang memiliki prevalensi tinggi. Salah satu upaya untuk menurunkan prevalensi PTM yaitu literasi masyarakat terhadap kesehatan. Tujuan dari penelitian ini adalah untuk mengetahui hubungan antara tingkat literasi digital pemenuhan gizi seimbang dengan tingkat pengetahun, sikap, dan praktik (PSP) pemenuhan gizi seimbang. Metode : deskriptif crosssectional dengan instrumen survei menggunakan kuesioner gform yang dikirim ke responden. Teknik sampling tidak acak quota sampling berdasarkan keterwakilan karakteristik pekerjaan pegawai Poltekkes Kemenkes Yogyakarta dan mengambil minimum jumlah sampel responden sebanyak 30 orang. Hasil menunjukkan bahwa tingkat literasi digital kesehatan tentang pemenuhan gizi seimbang sebagian besar responden baik (83,3%), untuk tingkat pengetahuan sebagian besar pada kategori sedang sebesar 86,7%, sedangkan untuk tingkat sikap sebagian besar pada kategori mendukung sebesar 53,3%, dan untuk tingkat praktik sebagian besar pada kategori baik sebesar 90%. Hasil uji korelasi hubungan antara tingkat literasi digital kesehatan tentang pemenuhan gizi seimbang dengan tingkat pengetahuan, sikap, dan perilaku menunjukkan hasil tidak ada hubungan karena p> 0,05. Hal ini menunjukkan bahwa tidak terdapat hubungan antara tingkat literasi digital kesehatan dengan tingkat pengetahuan, sikap, dan praktik pemenuhan gizi seimbang pada pegawai Poltekkes Kemenkes Yogyakarta.
Downloads
References
Andi Sinar Alam Tamsil, Rudy Hartono, C. (2023) ‘PENGARUH PENGGUNAAN MEDIA SOSIAL’, Media Kesehatan Politeknik Kesehatan Makassar, XVIII(1), pp. 6–15.
Block LG, Grier SA, Childers TL, Davis B., Ebert JEJ, Kumanyika S., Laczniak RN, Machin JE, Motley CM, Peracchio L., et al. (2011) ‘From nutrition to nurturing: A conceptual introduction to food well-being.’, J. Public Policy Mark., 30(5–13). Available at: https://doi.org/10.1509/JPPM.30.1.5.
Direktorat Jendral Kesehatan Masyarakat, K.R. (2022) Masalah dan Tantangan Kesehatan Indonesia Saat Ini, Direktorat Jendral Kesehatan Masyarakat. Available at: https://kesmas.kemkes.go.id/konten/133/0/masalah-dan-tantangan-kesehatan-indonesia-saat-ini.
Dirgantara, U. and Suryadarma, M. (2019) LITERASI MEDIA DIGITAL DALAM KELUARGA DI MASA PANDEMI CORONA VIRUS DISEASE 2019 Luh Suryatni.
Ghanbari, S. et al. (2016) ‘Health literacy measure for adolescents (HELMA): Development and psychometric properties’, PLoS ONE, 11(2), pp. 1–12. Available at: https://doi.org/10.1371/journal.pone.0149202.
Gibbs HD, Ellerbeck EF, Gajewski B., Zhang C, S.D. (2018) ‘The Nutritional Literacy Assessment Instrument is a Valid and Reliable Measure of Nutritional Literacy in Adults with Chronic Diseases.’, J.Nutr. Educate. Behave., 50, pp. 247–257.e241. Available at: https://doi.org/10.1016/J.JNEB.2017.10.008.
Kemenkes RI (2022) ‘Perubahan Atas Peraturan Menteri Kesehatan Nomor 21 Tahun 2020 Tentang Rencana Strategis Kementerian Kesehatan Tahun 2020-2024’, Menteri Kesehatan Republik Indobesia, (3), pp. 1–592.
Kementerian Kesehatan RI. (2014) Laporan Riset Kesehatan Dasar tahun 2013. Jakarta: Badan Penelitian dan Pengembangan Kesehatan.
Kementrian Kesehatan Republik Indonesia (2019a) ‘Laporan Riskesdas 2018 Nasional’. Jakarta: Kemenkes RI, p. 674.
Kementrian Kesehatan Republik Indonesia (2019b) Laporan Riskesdas 2018 Nasional.
Kolasa KM, Peery A., Harris NG, S.K. (2001) ‘Food Literacy Partner Program: Community Food Literacy Improvement Strategy.’, Above. Clinic. Nutrients., 16(1–10). Available at: https://doi.org/10.1097/00008486-200116040-00002.
Krause C., Sommerhalder K., Beer-Borst S., A.T. (no date) ‘Just a slight difference? Findings from a systematic review of the definitions of nutritional literacy and food literacy.’, Health Promotion. DOI: 10.1093/HEAPRO/DAW084., pp. 378–389.
Kurniamawati, D.R. (2022) Fungsi Pangan dan Gizi untuk Kesehatan, Direktorat Jenderal Pelayanan Kesehatan. Available at: https://yankes.kemkes.go.id/view_artikel/1867/fungsi-pangan-dan-gizi-untuk-kesehatan.
Roscoe, J.T. (1975) Fundamental Research Statistics for the Behavioral Sciences [by] John T. Roscoe. Holt, Rinehart and Winston, New York.
Silva, P. (2023) ‘Food and Nutrition Literacy : Exploring the Divide between’, Foods, pp. 1–18. Available at: https://doi.org/https://doi.org/10.3390/foods12142751.
Vidgen HA, G.D. (2012) Defining Food Literacy, Its Components, Development and Relationship to Food Intake: A Case Study of Youth and Underdevelopment.
Vidgen HA, G.D. (2014) ‘Defining food literacy and its components.’, Appetite., 76(50–59). Available at: https://doi.org/DOI: 10.1016/J.Appet.2014.01.010.
Vrinten, J. et al. (2023) ‘Development and validation of a short nutrition literacy scale for young adults’, Frontiers in Nutrition, (March), pp. 1–10. Available at: https://doi.org/10.3389/fnut.2023.1008971.